Sportfiske på sportfiskeforum.com : Fiskrecept!!!

sportfiskeforum, forumet som handlar om sportfiske

@sportfiskare.se Fotoalbum Fiskespel FAQSökMedlemmarRegistreraLogga in

Feedback och information -> Fiskrecept!!!



  Författare   Skapa nytt inlägg Svara på inlägget
Gösen
Medlem


Blev medlem: 21 Nov 2005
Inlägg: 2569
Hemort: Örebro
Fiskrecept!!!

ABBORRE MED SVAMP- OCH FLÄSKSÅS

Ingredienser 4 portioner

600 g abborrfilé
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1-2 msk smör
1/2 dl finhackad persilja

Svamp- och fläsksås
300 g champinjoner
200 g rimmat fläsk
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1/2 liter vatten
(1 dl fylligt rött vin)
1 köttbuljongtärning
1/2 tsk grovstött rosmarin
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör
kokt eller pressad potatis


Gör så här:

Sås: Dela svampen i mindre bitar. Tärna fläsket. Fräs svamp och fläsk i smör i en stor stekpanna tills alltsammans fått fin färg. Salta och peppra. Pudra över mjölet och rör om. Häll på vattnet och ev rödvinet (alt matlagningsvin). Smula över buljongtärningen och strö i rosmarin. Sjud under lock i 5 minuter under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar. Värm före servering.
Fisk: Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidorna. Stek fisken i smör på hög värme, 1-2 minuter på var sida, beroende på tjocklek. Strö persilja över.
Värm och häll svamp- och fläsksåsen på ett serveringsfat. Placera fisken ovanpå. Servera tillsammans med kokt eller pressad potatis.

Inlägg Tis Nov 22, 2005 4:49 
   Citera  
Gösen
Medlem


Blev medlem: 21 Nov 2005
Inlägg: 2569
Hemort: Örebro

GRILLAD ANSJOVISSPÄCKAD ABBORRE MED SOMMARPRIMÖRER

Ingredienser 4 portioner

4 st abborrar
5 ansjovisfiléer i bitar
1 knippe dill
½ dl olja
salt och vitpeppar

Sommarprimörer
200 g morötter
200 g bladspenat
1 gul lök
1 msk dijonsenap
1 ½ dl visp- eller matlagningsgrädde
salt och vitpeppar
1 msk smör eller margarin


Gör så här:

Tillagning 20 minuter

Tag bort huvud, rensa buken och fjälla fisken, eller be fiskhandlaren göra det. Skölj och torka abborren, gör sedan små snitt i hela abborren, ca 12 st. Fyll dem med ansjovisbitar och dillvippor. Pensla med olja, salt och peppra. Lägg dem på grillen på hög värme så de blir en trevlig yta, dra åt sidan och efterstek i ca 10 minuter.

Skiva lök, fräs i fettet. Tillsätt grädde, senap, primörer och spenat. Sjud några minuter, salta och peppra. Låt det inte koka, då försvinner spänsten i primörerna. Servera abborren med primörerna vid sidan om.

Inlägg Tis Nov 22, 2005 4:51 
   Citera  
larsson
Medlem


Blev medlem: 20 Jan 2004
Inlägg: 3590
Hemort: Sundsvall

Hmmm bara Abborre,
Jag som trodde att det skulle komma upp recept på Gös, men jag antar att det kommer snart att komma på Gädda Laughing Laughing

Nädå riktigt roligt det är så det ska vara. Jag ska se till att lägga upp några recept jag också så att det finns. Laughing

Inlägg Tor Aug 30, 2007 14:55 
   Citera  
  Visa tidigare inlägg:      
Skapa nytt inlägg Svara på inlägget


Byt forum 


Forumregler:
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet

 


< Kontakta oss - Hem >


Båtförsäkring